EPA Energiemonitor

GRATIS GEBRUIK VAN ENERGIEMONITORING VOOR EPA-LEDEN!

EPA is begonnen met het project Meten = Weten = Besparen. De doelstelling ervan is dat u uw actuele energieverbruik zichtbaar kunt maken zodat u energie- en kostenbesparende mogelijkheden gaat herkennen en benutten. EPA heeft hiervoor de energiemonitor ontwikkeld die gratis beschikbaar is voor alle leden/klanten via het webportal van EPA.

 

Besparen door inzicht in energieverbruik

Met de energiemonitor van EPA zijn de gegevens van uw gas- en stroomverbruik altijd en overal beschikbaar. Op uw pc, laptop, tablet, mobiel of op een display in uw kantoor en/of productieruimte. En daarmee kunt u uw voordeel doen. Want door inzicht in uw energieverbruik kunt u vaak al heel gemakkelijk energie en geld besparen. Meestal is het een kwestie van eenvoudige keuzes maken.

Met de energiemonitor leert en bespaart u al doende op uw energieverbruik. U ziet, afhankelijk van uw keuze, direct of de volgende dag precies van kwartier tot kwartier waar en hoeveel energie u heeft verbruikt. Bijvoorbeeld over de piekmomenten in uw verbruik. Zit dat bijvoorbeeld in de dure TL-verlichting? Dan kunt u rendabel investeren in zuiniger verlichting. Wij adviseren u graag!

 

Praktijkvoorbeelden

Wat kunt u doen, welke keuzes kunt u maken op basis van de informatie die de energiemonitor geeft? Een paar voorbeelden uit de praktijk:

 • Bedrijf regelt dat de koelcellen ’s nachts nu kouder zijn, tegen de lagere stroomprijs. Daarmee wordt het gebruik van de duurdere stroom overdag beperkt;
 • Kantoor zet de verwarming om dezelfde reden ’s nacht niet laag of uit. Uit de energiemonitor werd duidelijk dat daarmee op de totale stookkosten kan worden bespaard.

 

EPA helpt u graag (nog meer) te besparen!

Bespaar nog meer op uw energiekosten. Bijvoorbeeld door EPA een volledige energiescan in uw bedrijf te laten uitvoeren, op basis van uw gegevens. Wij helpen u graag nog meer te besparen!

Meten = Weten = Besparen!
 

 • Meten = digitaal inzicht in uw energieverbruik;
 • Weten = monitoren van uw verbruik (wanneer, wat, waarom en hoe);
 • Besparen = energie- en/of geldbesparende maatregelen nemen op basis van ‘het weten’: minder energieverbruik en/of goedkopere energie.

 
Als u dat wilt, kunnen onze deskundigen eens per kwartaal uw energieverbruik analyseren en u informeren over besparingsmogelijkheden. Ons energiemonitoringsysteem is ook makkelijk uit te breiden naar delen van uw bedrijf en/of benchmarking met andere vestigingen of andere gelijksoortige bedrijven.

 

Energiemonitor: de benodigdheden

 • De slimme meter
  Om de energiemonitor te kunnen gebruiken, moet u over een zgn. slimme meter beschikken. De kosten van een spoedplaatsing van een slimme meter bedragen max. € 60 excl. BTW.
 • Voor grootgebruikers
  Bent u grootgebruiker, dan bent u aangesloten bij een meetdienst die de info over uw gebruik naar de energiemonitor kan doorzetten. EPA regelt of controleert dat voor u.
 • Gebruikersprofiel
  U betaalt eenmalig een bescheiden bedrag van € 50 per slimme meter om uw gebruikersprofiel voor de energiemonitor aan te maken.
 •  
  Download hier:
  De werkbeschrijving voor de EPA Energiemonitor

   

  Wees slim! Bespaar op uw energiekosten en mail ons vandaag! Wij komen graag bij u langs om alles met u af te stemmen en afspraken te maken.