Nieuwsflits: subsidiepot opent 24 november!

Wees er snel bij met uw investering in duurzame energie via collectieve inkoop:

nieuwe subsidiepot SDE++ voor grootverbruikers opent op 24 november!

Er is € 5 miljard beschikbaar. Let op: de sluiting is al 17 december.

 • En verder:
  • collectieve inkoop van zonnepanelen voor meer rendement
   • Extra rendabel wordt de investering als de installatie via het EPA/BE-plus-collectief wordt ingekocht en de kosten naar beneden gaan.
 • Gas en stroom tegen de laagste tarieven via EPA/BEplus
   • Goedkoper, makkelijker en eerlijker

Als u gaat investeren in hernieuwbare energie en/of maatregelen om CO2 te reduceren, is het zeer lonend ons advies te vragen over subsidiemogelijkheden. Subsidiemogelijkheden zijn sinds kort aanmerkelijk groter dankzij de vernieuwde subsidieregeling SDE++. Wees er wel snel bij. Want ook voor deze subsidiepot geldt: op=op! Op dinsdag 24 november om 9.00 uur opent de najaarsronde van de SDE++ subsidie. Er is € 5 miljard beschikbaar. Let op: de sluiting is al 17 december.

De nieuwe regeling vervangt de ‘Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie’, afgekort SDE+. Deze afgeschafte regeling richtte zich uitsluitend op de productie van duurzame energie (meestal via zonnepanelen). De vernieuwde SDE++ stimuleert het reduceren van CO2 in de volle breedte en dat biedt nog meer mogelijkheden op subsidie. ECWF ondersteunt in het kader van West-Friesland Energiepositief het bedrijfsleven bij de energietransitie.

Wij regelen de aanvraag voor u en kunnen desgewenst u alles, tot aan de oplevering van de zonnepanelen , uit handen nemen.

Zet de verdubbelaar in en doe mee met collectieve inkoop

Met negatieve rente op spaargeld, springen zonnepanelen eruit als het gaat om rendement op de investering. Met de SDE++-subsidie is dat al gauw ruim 10 procent. Extra rendabel wordt de investering als de installatie collectief wordt ingekocht waardoor de kosten naar beneden gaan. Met ondersteuning van het West-Friese bedrijfsleven en de gemeenten, vindt er momenteel een nieuwe collectieve inkoopronde plaats.

Zo werkt het:

  • deelname aan de collectieve inkoop van zonnepanelen: u beslist na het aanbod en zit daardoor nergens aan vast. Eenmalige kosten tijdelijk: € 150 voor een zonnescan;
  • volledige energiescan in alle besparingsmogelijkheden, de daarvoor benodigde investeringen en de terugverdientijd. Kosten normaliter: € 600, daar gaat nu € 350 subsidie vanaf! Een kleine investering die een veelvoud gaat opleveren;
  • zonnescan toont de mogelijkheden voor de plaatsing van een installatie, inclusief de specificaties (opbrengsten) daarvan, een budgetraming, de beschikbare subsidies (!) en een transparant exploitatieoverzicht. De scan kost € 300 waarvan € 150 wordt betaald uit de subsidiepot!
  • de verlichtingsscan levert een energiezuinig verlichtingsplan op, met inzicht in de kosten, opbrengsten en een hoog rendement! Dankzij € 100 subsidie, betaalt u slechts € 100 in plaats van € 200.

Energieleverancier van de ondernemers zelf

Via het inkoopcollectief van EPA/BEplus koopt u gas en stroom tegen de laagste tarieven: 10  tot wel 30 procent onder de reguliere marktprijs. Dat doen wij door namens honderden ondernemers tegelijk collectief energie in te kopen en het voordeel direct terug te geven aan onze afnemers. Wij gaan voor zo duurzaam mogelijk, dus voor groene stroom en zonder schimmige contracten.

Goedkoper, makkelijker en eerlijker

Als u wilt, betaalt u voortaan hetzelfde lage tarief als alle grote energiemaatschappijen. Goedkoper, makkelijker, eerlijker en transparanter kan het niet: als de tarieven verder dalen dan daalt uw tarief mee. Uiteraard is het omgekeerde ook het geval en daar zijn wij gewoon eerlijk over. Echter, kijkende naar prijzen die op de lange termijn op de energiemarkt worden betaald, is een tariefstijging onwaarschijnlijk of zeer beperkt. En ook al gebeurt dat: u betaalt nog steeds de laagste marktprijs!

Hoe doet u mee?

Dat is heel eenvoudig. Mail ons en geef aan of u direct wilt overstappen of eerst nadere informatie wilt ontvangen. EPA/BEplus regelt verder alles voor u. Uw huidige overeenkomst zeggen wij voor u op. Op grond van uw huidige energierekening kunnen wij u snel voor rekenen hoeveel u gaat besparen. Het is daarom handig als u uw jaaroverzicht meestuurt. Bellen kan ook tijdens kantoortijden:  072 511 0327