LED Sensoren brengen grote besparingen aan het licht

U kent het wel: u doet ’s morgens in de schemer op uw werk het licht aan en aan het einde van de dag weer uit. De hele dag branden de lampen op dezelfde stand, ook als dat het helemaal niet nodig is omdat en er volop licht van buiten komt. Heeft u er wel eens over nagedacht hoeveel stroom en geld u daarmee verspilt?

 
Bij een basisschool in de regio zaten ze precies met dat probleem. In alle klaslokalen hing traditionele tl-verlichting. Sowieso naar de huidige normen niet echt energiezuinig. Per klas maar twee standen: aan of uit.

 
Door BAM Techniek is de verlichting in de school helemaal vervangen door led-verlichting die wordt aangestuurd door sensoren. Dit houdt in dat de lampen automatisch minder gaan branden als er meer licht van buiten komt. Hierdoor zitten de scholieren altijd in het goede licht dat ze nodig hebben om te kunnen werken: nooit te veel en nooit te weinig licht.

 
Door te investeren in deze nieuwe verlichting is het lichtniveau de hele dag constant. Doordat het licht niet meer brandt dan nodig en door het lagere verbruik van led-lampen, bespaart de school enorm op het stroomverbruik. De investering wordt binnen zes jaar terugverdiend!

 
Dit praktijkvoorbeeld geeft aan dat er met aanpassingen aan de verlichting in gebouwen gigantisch veel energie valt te besparen. Neemt u daarom contact op met een van onze partners die dan graag bij u langs komt om ook voor u grote besparingen aan het licht te brengen. We zijn er zeker van dat er bij u een lampje gaat branden!